FAQ

Slide background

FAQ

Bouwt Desaunois traditioneel?

Wij bouwen sinds ons lange bestaan traditionele woningen. Dit betekent echt metselwerk, gemetselde binnenmuren en betonnen verdiepingsvloeren. Degelijkheid ten top.

Bouwt Desaunois alleen standaard woningen of wordt er ook gebruik gemaakt van een architect?

Wij hebben een brochure met een aantal basis woningen, welke gebruikt worden als vertrekpunt. Van daaruit worden al uw wensen geïnventariseerd en wordt er samen met onze architect een woning ontworpen geheel toegespitst op uw persoonlijke wensen. Dit voor wat betreft de indeling, de afmetingen, de uitstraling etc. Dat maakt iedere Desaunois woning uniek.

Bouwt Desaunois ook duurzame woningen?

De standaard uitvoering van een Desaunois woning voldoet al ruimschoots aan de huidige eisen. Kierdicht bouwen en een optimale isolatie zijn een pre bij iedere Desaunois woning. Dit betekent in de basis al een behoorlijke besparing op uw energielasten. Maar zou u nog verder willen, dan bent u bij Desaunois aan het juiste adres. Te denken valt aan zonnepanelen, aardwarmte, triple beglazing etc. Samen met onze kopersbegeleiders worden alle mogelijkheden onder de loep genomen.

Is Desaunois aangesloten bij woningborg?

Wanneer u wilt bouwen met Woningborg-garantie kan dat via Desaunois. Wij zijn aangesloten bij de stichting Woningborg te Gouda. Kort samengevat: we zijn een financieel sterk bedrijf met een uitstekende kwaliteit.

Bouwt Desaunois ook zogenaamde “Kangoeroe” woningen?

Desaunois heeft al diverse kangoeroewoningen gerealiseerd. Via de overheid wordt steeds minder geregeld. Bij steeds meer gemeentes geldt een mantelzorg-bestemming. Hierdoor is het mogelijk om onder één kap samen met ouders of schoonouders te gaan wonen. Compleet gescheiden en toch dicht bij elkaar.

Bouwt Desaunois in heel Nederland?

Ons werkgebied is globaal Noord-Holland, de Noordoostpolder en Flevoland. Op onze site, bij brochure, ziet u ons werkgebied op kaart in beeld gebracht. Indien u twijfelt, neem dan gerust contact op.

Verzorgt Desaunois ook de sloop van het oude huis om hier weer een nieuwe woning op te bouwen?

Desaunois heeft een ruime ervaring in het realiseren van woningen op locaties waar een oude woning staat of heeft gestaan. Wij kunnen zelfs de sloop en alle andere bijkomende zaken, zoals een asbestinventarisatie en een bodemonderzoek, voor u regelen.

Voldoet de woning aan de EPG (Energie Prestatienorm Gebouwen) van 0,4?

Alle woningen van Desaunois voldoen aan de EPG norm van 0,4. Om aan deze norm te voldoen zijn standaard een aantal maatregelen getroffen. Desgewenst kan de norm worden verlaagd door gebruik te maken van zonnepanelen, aardwarmte, zonneboilers etc.

Hoe ver gaat Desaunois met maatwerk?

Desaunois heeft deskundige kopersbegeleiders die vele facetten, die met het bouwen van een woning te maken hebben, met de klant doornemen.

Bouwt Desaunois ook levensloopbestendige woningen?

Iedere woning is bij Desaunois uit te voeren met bad- en/of slaapkamer op de begane grond.

Regelt Desaunois het gehele proces van begin tot eind?

Desaunois is bouwen zonder zorgen. Het ontwerp, de architect, de constructeur, de vergunningen en het bouwen van de woning, alles wordt voor de klant geregeld en is inbegrepen bij de prijs.

Bouwt Desaunois ook woningen met kelders?

Een woning bouwen met een prefab kelder of de gehele woning onder kelderen is een prima oplossing om meer leefruimte te creëren. Desaunois heeft hier ruime ervaring mee.

Vanaf welk moment moet ik gaan betalen?

Pas op het moment dat Desaunois het heiwerk gereed heeft volgt de 1e betaling. Verder is de betaling geregeld in termijnen achteraf. Het gehele voortraject van ontwerp, vergunning tot start bouw wordt dus compleet geregeld zonder dat u een betaling heeft gedaan.

Is heiwerk inbegrepen bij de prijs?

Standaard is10m1 heiwerk in de prijs meegenomen. De fundering is de basis van een goede en degelijke woning zonder onaangename verrassingen achteraf.

Kunnen er ook zelfwerkzaamheden worden uitgevoerd?

Voor de doe-het-zelver is een cascowoning laten bouwen een mogelijkheid om geld te besparen. In hoeverre u uw woning zelf wilt bouwen overlegt u met de adviseur van Desaunois. Hij zal u duidelijk de besparing in beeld brengen.