Afscheid Jan Duijn

Afscheid Jan Duijn

Vakmanschap pur sang, loyaliteit, passie voor het vak en optimisme zijn een aantal steekwoorden die kenmerkend zijn voor Jan Duijn.

Jan mag na 51 jaar trouwe dienst bij bouwbedrijf Desaunois met pensioen. Jan kwam in loondienst bij Bouwbedrijf Desaunois in 1963, heeft tussendoor nooit een andere werkgever gehad en was vrijwel nooit ziek. Met zijn functie als werkplaatstimmerman, heeft hij talloze keren de mooiste trappen, kozijnen en andere ingewikkelde objecten gemaakt. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen is daarom zeker van toepassing!

Jan heeft in de loop der jaren de nodige veranderingen meegemaakt bij bouwbedrijf Desaunois. De belangrijkste ontwikkelingen waren dat bouwbedrijf Desaunois in begin jaren ’90 zich succesvol ging specialiseren in de vrijstaande woningbouw en de verhuizing van Grootebroek naar Zwaagdijk- Oost in 2006. In het nieuwe, ruime bedrijfspand kon Jan zijn werk nog beter uitvoeren en was er meer ruimte om bijvoorbeeld complete erkers en dakkapellen gereed te maken voor de montage op de bouwplaats. Menig opdrachtgever kon de “oude” sfeer van Jan in zijn werkplaats bewonderen en waarderen. Maar ook voor de diverse collega’s stond hij altijd klaar; nooit te beroerd om ook voor hun de mooiste trappen of kozijnen te maken.

Na ruim 51 jaar trouwe dienst kan Jan gaan genieten van de extra vrije tijd om nog vele mooie fietstochten te maken samen met zijn vrouw of nog meer tijd door te brengen met zijn vogels in de volière. Vrijwel zeker zal Jan ook de komende jaren nog regelmatig bij ons in de werkplaats aanwezig zijn om ons te voorzien van raad en daad en klusjes voor hemzelf te realiseren.

Vanwege dit heugelijke feit hebben wij een gezellig samenzijn gehad met Jan, zijn familie en zijn collega’s.